Acció artística

ELS MEUS DIBUIXOS

BODEGÓ DE FRUITES


Primer dibuix de l'assignatura de dibuix artístic. Cadascú em portat unes verdures, i per grups ens hem dividit ficant a cada taula un bodegó compost per màxim 4 verdures o fruites. Jo no volia portar ni dibuixar la típica poma o pera, per això vaig comprar una carabassa.

El meu bodegó té 4 elements, encara que des de la meva perspectiva només en podré dibuixar 3. En primer terme tenim una mandarina,
al darrere una carabassa i al costat esquerre d'aquesta, tinc un tomàquet. 


El dibuix al natural és un exercici que no em costa molt, m'agrada. Em sento molt còmode fent formes naturals, ja siguin fruites, flors.... El que potser m'ha entretingut més a corregir és la forma del tomàquet, ja que té una posició rara i no es pot interpretar bé. M'agrada com he solucionat el color, m'he deixat anar i aquest és el resultat. M'hauria agradat fer-ho més realista, però encara no he assolit el nivell, i vaig decidir fer-ho a la meva manera, que normalment, es pot relacionar amb el meu estat d'ànim; enèrgic i ple de vitalitat.  Els temps de realització del dibuix és de 2 hores.

El meu bodegó
Estructura del bodegó (DIN A3)



Dibuix acabat (DIN A3)


EXERCICI DE SELECTIVITAT


L'enunciat d'aquest exercici realitzat a classe diu així: Dibuixeu una composició que representi un cub, una esfera, un con i un cilindre. Aquest és el primer exercici del primer trimestre que treballem volums.

Primer hem hagut de fer dos esbossos, un de composició espacial i l'altre d'il·luminació. Aquests esbossos s'han de fer, per què a part que conten un punt cadascun per la nota de l'exercici, serveix molt per organitzar la teva idea, per saber cap a on tirar i saber d'on ve la llum.

Aquest és el meu resultat.



Dibuix volums acabat (50x70cm)

No estic gaire content amb el resultat. He començat el dibuix amb un grafit, però la Montse, professora d'aquesta matèria, m'ha corregit. El grafit és una tècnica per quan domines molt, és a dir, no és per a mi, de moment. M'ha ensenyat alguns trucs amb el carbonet. S'ha de tenir molta traça per què surti bé, però suposo que és qüestió de pràctica. El temps de realització d'aquest dibuix ha sigut d'una hora i mitja.







DIBUIX CIENTÍFIC


És important créixer artísticament en tots els àmbits de l'art, aquest és l'objectiu d'aquest segon de Bat. Vam fer un exercici sobre el dibuix científic, on necessitaven una rigorositat i un detallisme molt elaborat per tenir un bon resultat. El dibuix científic es diferencia del dibuix artístic per què aquest és molt rigorós, no pots ser expressiu ni interpretar l'objecte.

Ens vam agrupar per parelles o trios i algú de cada grup portà una planta per fer el dibuix científic. Vaig ser jo qui la va comprar, perquè volia tenir clar que la planta era bonica. Em vaig decidir per una violeta africana, amb aquesta lila tan característica.





Fulla de la violeta africana


Part de sota de la fulla
Flor de la violeta africana




Vaig utilitzar el llapis portamines per realitzar el dibuix, ja que així assegurava un traç molt fi per fer el to realista. Les formes al natural són el meu punt fort, sobre tot allò que tingui formes orgàniques, em puc desenvolupar molt bé. Sí que és veritat, que he de millorar molt la tècnica graficoplàsticament, ja que els tons de llum i les ombres em costen. El temps per realitzar el dibuix ha sigut de tres hores, dos a classe i una a casa.






POM DE LA PORTA


Per fer aquest exercici, ens van donar una fotocòpia amb la fotografia de Sebastià Milito 'Pom de porta'. Ens planteja en una situació on el pom de la porta estigui més ampliat que en la foto, i només podem utilitzar una escala acromàtica de grisos. La llum, molt important, ha d'arribar de la dreta. El pom de la porta ha de ser igual que en el de la foto, però el que hi ha al voltant pot no tenir un resultat molt realista, però que evoqui la sensació de l'objecte que vols representar. Aquest dibuix s'havia de fer en un paper de 50x70. Jo he utilitzat la tècnica del carbonet, ja que és la que ens recomanen per aprendre. Em resulta molt complicat fer-ho, no tinc ni idea de com utilitzar el carbonet, però tinc ganes d'aprendre. Penso que no és un resultat bo, però no és un desastre. Sobretot, he de perfeccionar el punt de fuga per què el meu dibuix sigui més interessant. Vam tenir dues hores de classe per desenvolupar-ho.

Resultat final (50x70cm)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PROJECTE MAMT

Aquest dibuix pertany al projecte diàlegs, on els nostres dibuixos, acompanyats dels nostres pensaments, interactuen amb el dibuix del mestre Julio Antonio. Una molt bona experiència on he pogut aprendre qui va ser aquest gran artista.  L’obra va ser acabada el 12 de gener, al museu d'art modern de Tarragona.

Projecte acabat 50 x 70cm

Aquest dibuix explica com una força més gran que jo, em tenia agafat i lligat amb unes cadenes, i ara estan totalment trencades. Al fons de la imatge es reconeix una silueta, una persona on no està feliç, no es lliure. En primer terme tenim el cos, que una part d’ell es desprèn per no tornar mai més. I a dalt tenim la gran mà que fa referència aquest poder superior que regna en moltes vides, però en la meva no.

DIBUIXOS ANATOMIA

Dibuix de la llibreta d'artista
dibuix estudi esquena
Dibuix del tronc humà


Aquest trimestre treballem l'anatomia humana. És difícil ser riguros i exacte, i encara més si no tens l'anatomia asumida. Aquest dibuixos són el principi, quan vaig començar. Poc a poc vaig millorant la tècnica i amb esforç se que puc fer grans dibuixos. Aquests tenen molts errors a corregir, per tant tinc un camí molt llarg.

IMATGE PROJECTADA

En un 50 x 70cm em treballat diferents poses, que han estat projectades a la pissarra. Jo he utilitzat la tècnica seca del carbonet, ja que és una tècnica que em permet esborrar molt fàcilment. Aquestes són, segons el meu criteri, les dos millores postures.
Un dels meus dibuixos 50x70cm
Dibuix d'una dona 50x70cm

DIBUIX MODEL

Tenim la sort de poder dibuixar de un model en directe, sense haver d'utilitzar el projector. Cada dimecres durant aquest trimestre tindrem la oportunitat de fer dos poses de 45 minuts d'un model. Aquest és els resultats dels millors dibuixos.
Model masculí 50x70cm.
Model femení 50x70cm

DIBUIX DE MOVIMENT

Aquest segon trimestre hem fet figura humana. Ara ja hem acabat la represenatció més acurada, i ara toca fer dibuix en moviment.

Jo he utilitzat la tinta xinesa com a tècncia per fer aquests dibuixos. Són postures molt ràpides, per tant el traç ha de ser fluit i ràpid, buscant la esquematització i la simplifació. Al principi les poses eren de 10 minuts, però després van pasar a ser d'un minut.

Al no tenir controlat l'anatomia humana em vaig sentir una mica fora de lloc, però vaig intentar fer-ho i no estic pas enfadat, pel meu gust em va sortir bé.
Model masculí

Model estirat a terra

Model recolzat a la cadira


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada